Apen en nijlpaarden op straat in st. Lucia (2000km
Door: Hans Kroll
Blijf op de hoogte en volg Hans
04 Juni 2007 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Ja waar waren we gebleven. Het is hier aardig winter aan het worden met barre temperaturen van soms maar 17 graden. Twee weken geleden was het echt even winter met snachts minus 5 en overdag maar 8 graden. Schijnt dat het in jaren hier niet meer zo koud is geweest als toen. Vorige week ben ik met Jeanette naar St. Lucia geweest een klein plaatsje aan de kust zo’n 1000 km rijden vanaf Jo’burg. De winter bleek er nog niet gearriveerd en we hebben daar een heerlijke week met zomerse temperaturen gehad. De heenweg begon om een uur of 4 ’s ochtends toen we vertrokken vanuit Jo’burg. Het was nog lekker rustig op de weg en om een uur of 10 waren we al in Piet Retief waar we een stevig engels ontbijt aten.
De rest van de reis verliep rustig. Ik werd nog even van de weg gehaald door de politie omdat ik te hard reed. Volgens de flitser zou ik 160 hebben gereden waar 120 toegestaan maar na een flinke toespraak mocht ik gewoon verder en werd ik zelfs nog even gewaarschuwd voor de politiecollega’s een stukje verderop.
St. Lucia een klein dorpje aan de kust, volledig omring door een wildpark vol met apen, nijlpaarden en krokodillen. Het is het enige plaatstje in Afrika dat volledig omringd is door een Unesco wildpark.De apen sprongen op het dak van ons hutje en liepen over straat. Het strand was overweldigend mooi met een jungle waar je doorheen reed om er te komen. De golven waren gigantisch hoog en het zonnetje scheen lekker. Jeanette bood nog, zo gastvrij als dat ze is, onze buren in de backpacker een maaltijd aan en zo gingen we al snel veel met hen om. Een Amerikaanse en Nieuw Zeelander die in Australie duiklessen geven en nu op een huwelijksreis van een jaar door alle continenten zijn. Veel tijd met hun doorgebracht.
Ook nog naar een Zulu-dorpje geweest met een authentieke markt waar ik een ware verschijning was. Alles werd daar op straat verkocht van halve koeien tot mutu-atttributen (magie).
Terug zijn we weer om 5 uur ’s ochtends vertrokken voor de 1000km lange terugweg over 2 baanswegen. Onderweg zijn we nog gestopt bij een andere zulu-markt midden in een bergdrorpje waar echt helemaal niets was. Het eten en marktwaar werd op kleedjes op de grond verkocht en ik werd door iedereen raar aangekeken. Ook zijn we onderweg nog even in Amsterdam geweest een dorpje in de provincie Mpumalanga waar werkelijk niets maar dan ook niets te beleven viel.
Na 10 uur bijna non-stop gereden te hebben kwamen we weer in Jo’burg aan waar we nog 1 nachtje bij mijn oude landlord sliepen. De volgende dag zijn we allebei verhuisd naar de wijk Linden. Daar wonen we ondertussen allebei naast elkaar, een prachtige kamer met eigen badkamer en een gezamenlijke keuken met barretje en eetruimte, een grote tuin met zwembad en ik betaal zo’n 220 euro, niet al teveel.
Dat was het dan wel weer. Hoe gaat het in het vaderland?
Ik kijk uit naar de reacties en uiteraard ook jullie verhalen.
Groeten Hans de emigrant.
04 Juni 2007 - 18:20
Dennis:
Hey hans ..
Je beleeft echt een hele hoop daar..
Het weer in het vaderland hier is nu toch een beetje warmer als bij jullie !
Veel plezier !
groetjes Dennis -
04 Juni 2007 - 18:32
Henk-Jan:
aaah hans, leuk je weer aan de telefoon te hebben gehad! Sorry dat ik abrupt moest ophangen, weet je ook weer hoe dat voelt :p
We spreken snel weer!
HJ -
06 Juni 2007 - 08:26
Nynke:
Hey Hans,
Leuk om weer een berichtje te ontvangen. De tijd in NL zit er voor ons alweer bijna op, dan zijn we bijna 2 maanden hier geweest. Over het weer mogen we niet klagen, want dat is hoofdzakelijk heerlijk terwijl de regen in Suri weer met bakken uit de lucht kwam. Weer enigszins overstromingen. Lekker vooruitzicht!
Maar ik probeer je binnenkort weer eens een langere mail te sturen over onze belevenissen! Geniet daar maar lekker!!! -
06 Juni 2007 - 09:56
Gabriela:
Hoi Hans,
ik merk dat je het echt volkomen naar je zin hebt daar. Zoals je al eerder vertelde hou je heel erg veel van dat land. Ik zou zeggen maar maar lekker genieten en haal er het beste uit. Hier in Nl is het weer mooier aan het worden. Warme dagen met af en toe nog wat regenbuien. Het is in ieder geval lekker dat ik niet steeds met eenjas moet lopen.
24 Juni 2007 - 16:23
Nelly Tensen:
Hoi Hans,
Vanmiddag bij je ouders op de open dag op de tuin geweest,deels in de regen, de wijngaard bewonderd en honingslingeren gezien.
Leo en ik maken van 22 juli tot 13 aug. een reis vanaf Jo'burg, via Zimbabwe, Zambia, Malawi, Mozambique en het Krugerpark.(Meestal kamperen we).Maar we hebben al geconstateerd dat je ouders en zus en wij elkaar wsl. niet zullen zien in Z.Afrika en jou dus ook niet. Je als baardaap met vriendin op de foto te zien maakt wel weer wat goed. Geniet van je verblijf daar. Groeten van
Leo en Nelly