limpopo en meer (800 km)
Door: Hans Kroll
Blijf op de hoogte en volg Hans
05 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Werd ondertussen weer eens tijd om mijn site wat te updaten.
Als ik het vorige verhaal teruglees lijkt het wel een half jaar geleden.
Ondertussen heb ik een auto op de kop getikt, een Volkswagen Fox (vergelijkbaar met de Jetta) 17 jaar oud, maar in topconditie. De vorige eigenaar die ik via via gevonden
heb heeft em goed onderhouden. Zelfs elke tankbeurt sinds 1989 is vastgelegd met precies bijgehouden hoeveel km op een tank, noem het maar op. Vorig weekend toen ik de auto net had ben ik even met Jeanette weggeweest naar Limpopo, een provincie naar het noorden toe. 800 km gereden in 2 dagen en nog een wildpark met onverharde wegen en dat ging allemaal goed met mijn bak.
In Limpopo krijg ik altijd het echte Afrika gevoel. Van dat rode zand en busherige omgeving met op de achtergrond bergen.
We hebben overnacht in Mokopane (Potgietersrus is de Afrikaanse naam). We zaten daar in een lodge die gerund werd door regte Afrikaners dus die keken wel weer enigszins op dat ik met een Zwart meisje aan kwam zetten, maar daar trek ik me ondertusen al niet zoveel meer van aan. De volgende dag dus het wildpark gedaan, urenlang rondgereden over van die onverharde rode zandweggetjes. Niet zo heel veel gespot, zebra’s, bavianen en kudu.
Gisteren ben ik met Jeanette en nog wat andere vrienden naar Soweto geweest, de beroemde Township waar de hele vrijheidsstrijd begonnen is. We hebben daar een college van Jeanette opgezocht, was wel even zoeken daar maar uiteindelijk hebben we het huisje gevonden. Ik vind het toch altijd wel heel gaaf, the streetlife op dat soort plekken. We hebben daar een tijdje op straat rondgehangen en met de kinderen gespeeld, gelijk negertjes op mn schouders, echt gaaf. Toen gingen we even rondlopen en warden we aangesproken door een groepje jongens die rondhingen in een oude auto. Gelijk allemaal vragen en zich voorstellen en “ brother dit en brother dat” en ik moest zeker weer terugkomen. Daarna nog naar een monument geweest waar een klasje meisjes uitbundig voor ons ging zingen. Gelijk Jeanette en nog een andere meisje van on ser tussen staan en uitbundig meedoen. Zo expressief met van die brede glimlachen dat kennen we in Nederland bijna niet.
Anyway dat was in het kort wat ik heb ondernomen. Het werk gaat goed, alleen erg druk de laatste weken, maar probeer maar gewoon het hoofd koel te houden.
Met Jeanette en mij gaat het ook super. Echt geweldig hoe goed het klikt tussen ons.
Door haar worden mijn ogen geopend voor dingen waar ik altijd mijn ogen voor heb gesloten, bijvoorbeeld de verhalen over haar jeugd dat er geen geld was voor een nieuwe tandenborstel of dat ze met honger naar school moest. Het is echt een eyeopener als het zo dichtbij komt. Het is de bedoeling dat we binnenkort samen een ochtendje of dagje per week vrijwilligerswerk gaan doen in een weeshuis.
Dat was het wel weer even.
Hans
Wat goed hans!!!!
kusss -
05 Maart 2007 - 13:47
Tim:
Jo brother, echt gaaf om te lezen, en vette bak ook :) -
05 Maart 2007 - 16:18
Eefje:
Ik krijg altijd weer een vakantiegevoel van jouw verhalen. Thnx!
Liefs eefje -
05 Maart 2007 - 18:32
Anna:
Ik vind je een kanjer en ben heel trots op je.
Liefs,
Mama -
05 Maart 2007 - 22:25
Henri:
Wat een belevenissen in zo'n korte tijd samen met Jeanette. Wel heel bijzonder. Je trotse vader -
06 Maart 2007 - 19:26
Lizet:
veel geluk ;) daar Hansje! -
08 Maart 2007 - 09:35
Gabriela:
Blijf genieten!!! Allemaal hele leuke ervaringen! -
10 Maart 2007 - 22:34
Marianne Heil:
leuk om te lezen over je belevenissen hans,wat een andere wereld, groeten -
26 Maart 2007 - 21:41
John:
Wel een heel andere wereld dan Amstelveen en spannend wat je allemaal meemaakt! En wordt er ook niet heel veel gezongen? Groetjes Oom John -
27 Maart 2007 - 16:54
Nynke:
Hey skatje!
Long time no hear! Gelukkig weet ik nog steeds je site te vinden en kan ik je op deze manier weer even bereiken. En je hebt echt gelijk. Met een oude auto, je schatje naast je rijden door het echte Afrika met rode wegen, wild her en der om je heen, gezang en kleine negertjes....dat is het ultieme gevoel. Misschien moet ik ook dat continent maar eens gaan ontdekken. Ga je me dan rondleiden???
Geniet er maar lekker van!
Groetjes je buurvrouw van de buitenlandmanifestatie in A'dam! -
27 Maart 2007 - 16:57
Nynke:
Trouwens leuk om eens een foto te zien van Jeanette. Tenminste ik ga ervan uit dat zij het is, samen met jou op de foto! -
28 Maart 2007 - 12:54
Rebecca:
Ha Hans, wat leuk om over je avonturen te lezen! Zo te zien heb je het erg naar je zin. Wij zijn hier nog gewoon saai in Nederland huiswerk aan het maken! Spreek je wel weer eens op MSN/mail.
Groetjes van je nichtje -
29 Maart 2007 - 09:47
Esther Muller:
hee neef hansje,
wat een avonturen beleef jij daar allemaal!! Is dat je vriendinnetje op de foto?
Wanneer ga je weer naar NL??
Kus
Esther -
29 Maart 2007 - 09:47
Esther:
heee pan, jij ook op de hansje-site??? alles goed? -
12 April 2007 - 06:25
Soraya:
looks rustic and beautiful. I hear the mountains there are gorgeous - do you have any pics of that?